Ковалівська громада

Київська область, Білоцерківський район

ІНФОРМУЄ ДЕРЖСПОЖИВСЛУЖБА

Дата: 10.06.2024 13:56
Кількість переглядів: 41

Поради для населення щодо зберігання та споживання харчових продуктів у разі відключення електроенергії

З метою недопущення ускладнень епідемічної ситуації в області, пов’язаної із споживанням харчових продуктів, які можуть бути небезпечними внаслідок порушення температурних умов їх зберігання, Управління безпечності харчових продуктів та ветеринарної медицини, державного нагляду за дотриманням санітарного законодавства Білоцерківського району Головного управління Держпродспоживслужби в Київській області рекомендує громадянам дотримуватись наступних порад.

• Заздалегідь підготуйтесь до відключення електроенергії. У холодильнику має бути температура (+ 4)°С або нижче. У морозильній камері (- 4)°С або нижче. Заморозьте контейнери з водою (чисті пластикові пляшки з водою), щоби мати змогу зберегти температуру в холодильнику триваліший час на рівні + 4°С або нижче.

• Коли вже електроенергію відключили, тримайте дверцята холодильника та морозильної камери закритими, якомога довше. Якщо дверцята залишаються закритими, продукти залишаються безпечними до 4 годин у холодильнику, 48 годин у повній морозилці, 24 годин у напівпорожній морозилці. Якщо електроенергія відключена більше 4 годин, помістіть лід (контейнери із замороженою водою) до продуктів у холодильник.

• Продукти харчування, які швидко псуються, можна короткий термін зберігати у термоконтейнері (термопакетах) з холодоелементами, а також у погребі чи підвалі в закритих ємкостях, щоб не було доступу до них комах чи гризунів.

• Не слід пробувати на смак їжу, яка зберігалась без дотримання відповідних температурних умов, з метою перевірки її якості та безпечності. Якщо є сумніви щодо безпечності їжі (незвичний запах, колір, консистенція, текстура), краще її викинути.

• Готуйте страви у невеликій кількості, щоб їх споживати у день приготування і не залишати в холодильнику на наступний день.

• Не робіть закупку харчових продуктів, що швидко псуються про запас. Слід робити запас лише тих харчових продуктів, які не потребують спеціальних температурних умов зберігання (крупи, консерви тощо) або найменше втрачають якість без холодильника (молоко тривалого зберігання в тетрапаках, сирокопчені ковбаси).

 

Бережіть себе та своїх рідних!

                                                             

                                                              Управління безпечності харчових продуктів  та

                                                              ветеринарної медицини, державного нагляду

                                                             за дотриманням санітарного законодавства

                                                             Білоцерківського району Головного управління

                                                             Держпродспоживслужби в Київській області



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь