Ковалівська громада

Київська область, Білоцерківський район

ЩОДО САНАТОРНО - КУРОРТНОГО ЛІКУВАННЯ ДІТЕЙ

Дата: 08.06.2023 16:32
Кількість переглядів: 201

Інформація щодо реалізації експериментального проекту  в частині надання дітям, які потребують особливої  соціальної уваги та підтримки, послуг з оздоровлення та відпочинку за принципом

 «гроші ходять за дитиною»

 

Управління соціального захисту населення Білоцерківської районної державної адміністрації повідомляє про прийняття Кабінетом Міністрів України постанови від 09.05.2023 № 462 «Деякі питання реалізації експериментального проекту з організації оздоровлення і відпочинку дітей, які потребують особливої соціальної уваги та підтримки, в дитячих оздоровчих таборах державних підприємств «Міжнародний дитячий центр «Артек», «Український дитячий центр «Молода гвардія» і в дитячих закладах оздоровлення та відпочинку вищої категорії, що містяться в Державному реєстрі майнових об'єктів оздоровлення та відпочинку дітей та розташовані в карпатському регіоні, за принципом «гроші ходять за дитиною».

Відповідно до п. 4 Постанови отримувачем бюджетних коштів є один з батьків (особа, яка його/її замінює) дитини, місце проживання якої задекларовано/зареєстровано на території Дніпропетровської, Донецької, Запорізької, Київської, Луганської, Миколаївської, Сумської, Харківської,Херсонської та Чернігівської областей, що виховується в малозабезпеченій сім'ї та належить до таких категорій, як дитина з інвалідністю (здатна до самообслуговування) або дитина із багатодітної сім'ї.

Бюджетні кошти перераховуються отримувачам на оплату послуг з оздоровлення і відпочинку для придбання путівок в дитячих закладах оздоровлення та відпочинку вищої категорії, що містяться в Державному реєстрі майнових об'єктів оздоровлення тв. відпочинку дітей та розташовані в карпатському регіоні.

Перелік дитячих оздоровчих закладів не є вичерпним та постійно оновлюється. Ознайомитися із закладами відпочинку можна за посиланням:

 https://nssu.gov.ua/ozdorovlennia-ditei/perelik-zakladiv-shcho-pryiednalysia-do-publichnoho-dohovoru

Відповідно до п. 7 Порядку реалізації експериментального проекту щодо надання та оплати послуг з оздоровлення і відпочинку дітей, які потребують особливої соціальної уваги та підтримки, в дитячих закладах оздоровлення та відпочинку вищої категорії,що містяться в Державному реєстрі майнових об'єктів оздоровлення та відпочинку дітей та розташовані в карпатському регіоні, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 09 травня 2023 р. №462 для отримання бюджетних коштів отримувач відкриває поточний рахунок в АТ «ПриватБанк».

Бюджетні кошти перераховуються отримувачу на кожну дитину в розмірі п’яти прожиткових мінімумів виходячи з прожиткового мінімуму, встановленого на 1 січня відповідного року для дітей віком від шести до
18 років, один раз на рік у грошовій безготівковій формі на відкритий поточний рахунок із спеціальним режимом використання в акціонерному товаристві комерційний банк “ПриватБанк” за умови, що дитині отримувача в поточному році уповноваженими органами виконавчої влади, органами місцевого самоврядування не надавалася путівка до дитячих закладів оздоровлення та відпочинку, в яких закупівля послуг з оздоровлення та відпочинку дітей, які потребують особливої соціальної уваги та підтримки, здійснюється за рахунок коштів, передбачених іншими бюджетними програмами.

У 2023 році вартість відшкодування становить 14165 грн.

 Отримувачу бюджетних коштів автоматично надходить повідомлення засобами Єдиного державного вебпорталу електронних послуг, зокрема з використанням мобільного додатка Порталу Дія (Дія), про можливість отримання бюджетних коштів (за наявності в отримувача встановленого мобільного додатка Порталу Дія (Дія) на електронному носії, критерії якого підтримують його використання, та проходження
ним електронної ідентифікації та автентифікації).

Повідомлення надходить окремо щодо кожної дитини отримувача.

Отримувачам, у яких на електронному пристрої не встановлено мобільний додаток Порталу Дія (Дія), надходять повідомлення про можливість отримання бюджетних коштів від структурних підрозділів з питань соціального захисту населення, державного підприємства “Інформаційно-обчислювальний центр Міністерства соціальної політики” з використанням електронного, телефонного або поштового зв’язку.

Перелік отримувачів коштів на оздоровлення формується щомісячно, до 15-го числа Державним підприємством «Інформаційно-обчислювальний центр Міністерства соціальної політики України» та списки надсилаються управлінням соціального захисту населення за місцем реєстрації отримувачів коштів.

За додатковими роз'ясненнями та з усіма питаннями рекомендуємо звертатися до відділів соціального захисту населення органів місцевого самоврядування або до управління соціального захисту населення Білоцерківської районної державної адміністрації за тел 0983353069.

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь