Ковалівська громада

Київська область, Білоцерківський район

ЩОДО САНАТОРНО - КУРОРТНОГО ЛІКУВАННЯ ДІТЕЙ

Дата: 08.06.2023 16:32
Кількість переглядів: 126

Інформація щодо реалізації експериментального проекту  в частині надання дітям, які потребують особливої  соціальної уваги та підтримки, послуг з оздоровлення та відпочинку за принципом

 «гроші ходять за дитиною»

 

Управління соціального захисту населення Білоцерківської районної державної адміністрації повідомляє про прийняття Кабінетом Міністрів України постанови від 09.05.2023 № 462 «Деякі питання реалізації експериментального проекту з організації оздоровлення і відпочинку дітей, які потребують особливої соціальної уваги та підтримки, в дитячих оздоровчих таборах державних підприємств «Міжнародний дитячий центр «Артек», «Український дитячий центр «Молода гвардія» і в дитячих закладах оздоровлення та відпочинку вищої категорії, що містяться в Державному реєстрі майнових об'єктів оздоровлення та відпочинку дітей та розташовані в карпатському регіоні, за принципом «гроші ходять за дитиною».

Відповідно до п. 4 Постанови отримувачем бюджетних коштів є один з батьків (особа, яка його/її замінює) дитини, місце проживання якої задекларовано/зареєстровано на території Дніпропетровської, Донецької, Запорізької, Київської, Луганської, Миколаївської, Сумської, Харківської,Херсонської та Чернігівської областей, що виховується в малозабезпеченій сім'ї та належить до таких категорій, як дитина з інвалідністю (здатна до самообслуговування) або дитина із багатодітної сім'ї.

Бюджетні кошти перераховуються отримувачам на оплату послуг з оздоровлення і відпочинку для придбання путівок в дитячих закладах оздоровлення та відпочинку вищої категорії, що містяться в Державному реєстрі майнових об'єктів оздоровлення тв. відпочинку дітей та розташовані в карпатському регіоні.

Перелік дитячих оздоровчих закладів не є вичерпним та постійно оновлюється. Ознайомитися із закладами відпочинку можна за посиланням:

 https://nssu.gov.ua/ozdorovlennia-ditei/perelik-zakladiv-shcho-pryiednalysia-do-publichnoho-dohovoru

Відповідно до п. 7 Порядку реалізації експериментального проекту щодо надання та оплати послуг з оздоровлення і відпочинку дітей, які потребують особливої соціальної уваги та підтримки, в дитячих закладах оздоровлення та відпочинку вищої категорії,що містяться в Державному реєстрі майнових об'єктів оздоровлення та відпочинку дітей та розташовані в карпатському регіоні, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 09 травня 2023 р. №462 для отримання бюджетних коштів отримувач відкриває поточний рахунок в АТ «ПриватБанк».

Бюджетні кошти перераховуються отримувачу на кожну дитину в розмірі п’яти прожиткових мінімумів виходячи з прожиткового мінімуму, встановленого на 1 січня відповідного року для дітей віком від шести до
18 років, один раз на рік у грошовій безготівковій формі на відкритий поточний рахунок із спеціальним режимом використання в акціонерному товаристві комерційний банк “ПриватБанк” за умови, що дитині отримувача в поточному році уповноваженими органами виконавчої влади, органами місцевого самоврядування не надавалася путівка до дитячих закладів оздоровлення та відпочинку, в яких закупівля послуг з оздоровлення та відпочинку дітей, які потребують особливої соціальної уваги та підтримки, здійснюється за рахунок коштів, передбачених іншими бюджетними програмами.

У 2023 році вартість відшкодування становить 14165 грн.

 Отримувачу бюджетних коштів автоматично надходить повідомлення засобами Єдиного державного вебпорталу електронних послуг, зокрема з використанням мобільного додатка Порталу Дія (Дія), про можливість отримання бюджетних коштів (за наявності в отримувача встановленого мобільного додатка Порталу Дія (Дія) на електронному носії, критерії якого підтримують його використання, та проходження
ним електронної ідентифікації та автентифікації).

Повідомлення надходить окремо щодо кожної дитини отримувача.

Отримувачам, у яких на електронному пристрої не встановлено мобільний додаток Порталу Дія (Дія), надходять повідомлення про можливість отримання бюджетних коштів від структурних підрозділів з питань соціального захисту населення, державного підприємства “Інформаційно-обчислювальний центр Міністерства соціальної політики” з використанням електронного, телефонного або поштового зв’язку.

Перелік отримувачів коштів на оздоровлення формується щомісячно, до 15-го числа Державним підприємством «Інформаційно-обчислювальний центр Міністерства соціальної політики України» та списки надсилаються управлінням соціального захисту населення за місцем реєстрації отримувачів коштів.

За додатковими роз'ясненнями та з усіма питаннями рекомендуємо звертатися до відділів соціального захисту населення органів місцевого самоврядування або до управління соціального захисту населення Білоцерківської районної державної адміністрації за тел 0983353069.

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь