Ковалівська громада

Київська область, Білоцерківський район

Інформує Білоцерківська ДПІ ГУ ДПС у Київській області

Дата: 15.07.2022 11:44
Кількість переглядів: 170

Щодо добровільної легалізації своїх статків

 

Білоцерківська ДПІ ГУ ДПС у Київській області повідомляє, що до 01 вересня поточного року є унікальна можливість подати одноразову добровільну декларацію зі зазначенням активів, що належать громадянам України, і з яких не були сплачені податки і збори до 1 січня 2021 року. При цьому у добровільній декларації не потрібно буде вказувати інформацію про джерела походження задекларованих активів.

Декларант може вказати серед активів валютні цінності (крім коштів у готівковій формі), цінні папери, рухоме та нерухоме майно, зокрема, об'єкти незавершеного будівництва, частки у майні юридичних осіб, які знаходяться в Україні чи за кордоном.

Збір з одноразового (спеціального) добровільного декларування сплачується декларантом протягом 30 календарних днів з дати подання одноразової (спеціальної) добровільної декларації.

У разі вибору декларантом у межах одноразового (спеціального) добровільного декларування ставки Збору, яка передбачає його сплату трьома рівними частинами, то Збір сплачується у такі терміни:

перший платіж - протягом 30 календарних днів з дати подання Декларації; другий платіж - до 01 листопада 2023 року;

третій платіж - до 01 листопада 2024 року.

Якщо декларантом подано Уточнюючу Декларацію, в якій визначено суму збору з одноразового (спеціального) добровільного декларування більшу за суму Збору, сплачену на підставі попередньо поданої Декларації, то декларант зобов’язаний сплатити суму недоплати Збору в розмірі такої різниці протягом 30 календарних днів з дати подання Уточнюючої Декларації.

Білоцерківська ДПІ

 

Про прийняття рішення щодо незастосування КОРО

 

Білоцерківська ДПІ ГУ ДПС у Київській області повідомляє, що згідно з п. 2 розд. ІІІ Порядку реєстрації та застосування реєстраторів розрахункових операцій, що застосовуються для реєстрації розрахункових операцій за товари (послуги), затвердженого наказом Міністерства фінансів України від 14.06.2016 № 547 із змінами та доповненнями, суб’єкт господарювання може прийняти рішення про те, що у випадках виходу з ладу РРО або відключення електроенергії проведення розрахункових операцій не здійснюється до моменту належного підключення резервного РРО або включення електроенергії, про що зазначає у заяві про реєстрацію реєстраторів розрахункових операцій за формою № 1-РРО (далі – заява № 1-РРО, додаток 1 до Порядку РРО). У такому випадку суб’єкт господарювання має право не реєструвати та не зберігати книги обліку розрахункових операцій (далі – КОРО) та розрахункові книжки. Для таких РРО у реєстраційному посвідченні зазначається: «КОРО на цей РРО не реєструвалась. У випадках виходу з ладу РРО або відключення електроенергії проведення розрахункових операцій не здійснюється». Такі суб’єкти господарювання не мають права здійснювати розрахункові операції у разі виходу з ладу РРО або тимчасової відсутності електроенергії.

Суб’єкт господарювання може повідомити контролюючий орган про прийняття рішення щодо незастосування книги обліку розрахункових операцій  таким чином:

1.На етапі реєстрації реєстратора розрахункових операцій шляхом проставлення відповідної позначки в розд. 8 заяви про реєстрацію РРО про те, що КОРО на цей РРО не реєструється.

У реєстраційному посвідченні в такому випадку контролюючий орган зазначає, що КОРО на цей РРО не реєструвалась.

2.В ході експлуатації РРО шляхом подання заяви про скасування реєстрації КОРО для скасування реєстрації КОРО, що зареєстрована на цей РРО.

У такому випадку після подання суб’єктом господарювання до контролюючого органу заяви № 1-РРО з позначкою «Перереєстрація» та реєстраційного посвідчення, контролюючий орган видає суб’єкту господарювання нове реєстраційне посвідчення, в якому зазначає, що КОРО на цей РРО не реєструвалась.

Білоцерківська ДПІ

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь