Ковалівська громада

Київська область, Білоцерківський район

Легалізація заробітної плати

Дата: 29.04.2021 12:28
Кількість переглядів: 3087

Легалізація заробітної плати – це гідне забезпечення майбутнього кожного з нас!

  Сьогодні в Україні гостро стоїть проблема легалізації трудових відносин та заробітної плати. На жаль, відносини між роботодавцями та найманими працівниками не завжди відповідають нормам законодавства.

Важливим напрямом діяльності Васильківської міськрайонної філії Київського обласного центру зайнятості залишається інформування роботодавців, щодо дотримання норм законодавства про працю в частині мінімальної заробітної плати та відносин у сфері зайнятості населення.

  Небезпека «тіньової» зарплати, як і «тіньової» зайнятості, полягає не тільки у тому, що зменшуються надходження до бюджетів та державних соціальних фондів, а особливо в тому, що люди не матимуть змоги отримати пенсію, яка відповідає рівню їхньої реальної зарплати.

       Укладення трудового договору та запис у трудовій книжці захищають найманого працівника, відповідно до чинного трудового законодавства у разі порушення його прав, а саме: якщо роботодавець затримує виплату заробітної плати, відмовляється оплатити виконану роботу, не додержується інших свої зобов’язань.

        Відсутність офіційно оформлених трудових відносин між роботодавцем і працівником означає, що працівник не має всіх вище перелічених гарантій.

     До того ж у період карантинних обмежень діють урядові програми, завдяки яким лише офіційно працевлаштовані працівники та фізичні особи-підприємці мають змогу отримати від держати кошти, що були втрачені через пандемію.

    

Шановні громадяни! Не позбавляйте себе соціальних благ, забезпечте собі старість, не сприяйте порушенням трудового законодавства!

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь